Kundvagnen är tom
Boktips från Chefstips.se""

Läs mer!

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Sitter du fast? Så här kommer du loss


Sveriges populäraste tipsbrev för företagare
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Som företagare fastnar man ibland. Det kan vara i rutiner, i en framåtrörelse som inte kommer, i idéer som liksom aldrig blir något. Ja, du vet hur det är när man fastnar på en platå, trampar vatten eller sitter i ett fordon som bara slirar (det finns många liknelser för samma sak).

Jag har en lista som kan hjälpa dig nästa gång du fastnar. Den hjälper mig ungefär en gång i halvåret när jag känner att det mesta börjar bli för spenvarmt för min smak. Här kommer den till dig.

Fem tips som får dig att komma loss när du behöver det.

1. Jobba snabbare.
När man sitter fast är det bra att börja tänka kvantitet och fart istället för kvalitet, små steg hellre än stora och hur många saker du kan få igång direkt, nu på en gång. Gör en lista över ett antal mindre saker som du kan göra och gör dem sedan i snabb takt. Gör klart den första saken innan du går vidare på nästa och utmana dig själv att klara av minst fem saker varje dag innan du går hem.

2. Lyssna med andra.
Ibland är nya friska tankar från andra det enda som behövs för att putta igång allt igen. Prata med någon du litar på. Fråga. Ät lunch med någon smart person och be om feedback

3. Släpp byråkratin.
Den som jobbar med eller har ett företag med mer än en person kommer att möta byråkrati i olika former. Det är ingen tvekan om att, när någonting måste göras enligt någon löjligt ålderdomlig process eller när dina handlingar måste överensstämma med en onödig grad av politisk korrekthet - då tappar man energi och fastnar. Hur kan du göra för att komma undan och bara gasa på? Fundera över det. Se till så att dina goda och nyttiga handlingar står över byråkratin och intressera dig bara för resultatet.

4. Lyssna på andras problem.
Prata med dem som verkligen förstår – kunderna, men istället för att förklara dina problem för dem, låt dem förklara sina för dig. Att få höra vad kunderna brottas med ger energi eftersom du antagligen ganska lätt kommer att se vad du kan hjälpa dem med.

5. Fokusera på framåtrörelse, inte perfektion.
Ibland är det bättre att komma framåt och göra något bra än att jobba och jobba – och jobba för att få något perfekt som aldrig kommer ur dina händer. Bra idéer är ofta resultatet av “trial and error”. Att komma igång och klanta till det lite ger dig viktiga lektioner om hur du ska göra istället och du får en bättre definition på problemet när du kastar dig in i det, snarare än grubblar och tänker.

Få resultat direkt

Handbok i att leda sig själv - 258 nödvändiga tips som ger dig självdisciplinen du vill ha

"Det som skiljer den här boken från andra i genren och också är dess förträfflighet är alla korta handfasta tips! Den är full av kraftfulla råd och är enkel att slå upp när motivationen tryter. Det är som om någon sammanfattat alla mina ledarskapsböcker i en enda späckad handbok. Inget tomt prat för att fylla ut sidorna. Boken ligger ständigt överst i högen av böcker på nattduksbordet! Förutom att den hjälper mej att coacha mej själv så har jag haft väldig nytta av den då jag jobbar med att coacha andra. Inte sällan börjar jag prata med vänner och kollegor kring tipsen i boken och får ofta höra att jag inspirerat dom till att göra den förändring de längtar efter. Och det gör mej väldigt väldigt glad! Boken är en must have för alla som är villiga att ta ansvar för att leva det liv de önskar!"
Tanja Sivonen, HM

”Lättfattlig, ingen "tung" bok att plöja igenom. Bra format och snygg layout. Den här boken boostar mig med självdisciplin och jag bläddrar i den titt som tätt när jag tar en kaffepaus, eller som kvällslektyr framför brasan. Jag kan verkligen konkret överföra tips till just min verksamhet = love it!
Annica Larsson, Kroppsverkstan

”Den är perfekt att alltid ha med sig eller placerad på ett ställe som gör att man alltid kan ta upp den när man har lite tid över. Genom att lägga någon ynka minut om dagen hjälper den dig att hålla mod och fokus uppe på dina mål men den hjälper även med tips om hur man kan prioritera och strukturera för att göra det enklare att lyckas fortsätta. Boken har hjälpt mig att hålla modet och fokus uppe då jag håller på att starta upp ett eget företag men även i mitt vanliga jobb har det hjälpt mig att fokusera, prioritera och sträva efter rätt saker och inte försöka göra allt på en och samma gång.”
Jonatan Gunnarsson, Varberg

"Jobbig bok som ställer mig mot väggen hela tiden. Jag skojade bara. Det här är verkligen en energikick att plocka fram hela tiden och tvinga sig själv att läsa istället för att låta latmasken i en bestämma."
Johan Andrén, Helsingfors

"Jag gillar att det är så lätt att ta till sig tipsen. Bara att bläddra fram ett och testa. Superbra format som gör att man kan ha med sig boken. Om jag ska säga något negativt så är det väl att man börjar analysera sin omgivning så förbaskat."
Roger Svensson, Täby

"Jag sitter på bussen och måste bara skriva till er om ”Handbok i att leda sig själv,” Jag skrattar högt åt hur den kniper åt om mina nerver och avslöjar mina svagheter. Nu ska jag göra karriär och jag vet hur. Tack för det…”
Bea Forsberg, Boden

"Inte visste jag att det var så lätt att få självdisciplin. Ja, lätt och lätt – men nu har jag verktygen i alla fall. Det finns inga undanflykter längre."
Staffan Holmström, Skara

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips för företagare här:

Prenumerera på gratis tips som tar dig framåt som företagare
Du får konkreta tips och påminnelser om:
 • Hur du driver ditt företag lönsammare
 • Hur du spar tid och pengar
 • Hur du tjänar mer pengar
 • Hur du får fler kunder
 • Hur du jobbar effektivare och hinner mer

 • Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för smarta företagare.


  Läs gärna vad brevet innehåller

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.  Vill du bli en ännu bättre chef?
  Här får du tips som gör din vardag som chef lättare. Allt ifrån hur du motiverar till kritiserar på rätt sätt - och självklart hur du leder personalen direkt mot målen.

  Chefstipset har 24 000 prenumeranter och har funnits i tio år i år.

  Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för chefer.

  Läs vad du får för tips...

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

    Chefstips.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen
  stefan@chefstips.se | Sitemap